Actualitat — 25 setembre 2024

Aquesta setmana, un grup de cosidores voluntàries està ultimant els detalls dels vestits de paper que es lluiran en el que serà el 80è Ball Pla de la història del barri. Durant tot el cap de setmana es porta a terme la Festa d’aquest barri d’Olot que comptarà amb activitats per a totes les edats.

Aquest dimarts el grup de cosidores del Ball Pla de Sant Miquel posaran el punt final a un treball que van començar mesos enrere. El resultat sortirà a la llum aquest dissabte 28 de setembre a la plaça de Sant Miquel, en una doble celebració. Per una banda, durant el cap de setmana es portarà a terme la celebració de la Festa del Barri i, alhora, es commemorarà els 80 anys de la creació de vestits de paper per lluir-los al tradicional Ball Pla.

El Ball Pla és un dels actes més emblemàtics de les festes del barri, que va néixer en contraposició al Ball Pla d’Olot i que, any rere any, les cosidores aconsegueixen després de mesos de feina, vestir de festa aquesta curiosa tradició.

Com és habitual, l’esperat Ball Pla es durà a terme durant els dies de festa del barri, però, enguany, amb motiu d’aquest aniversari tan especial, les protagonistes principals seran les cosidores dels vestits que obriran aquestes celebracions encarregant-se de protagonitzar el pregó de les festes aquest divendres 27 de setembre a les 20 h des del Casal de Barri.

L’endemà, a les 19:30 h a la plaça de Sant Miquel, s’iniciarà el Ball Pla amb una presentació especial a càrrec de l’Anna Aumatell. Tot seguit es farà la 80a desfilada pels carrers del barri al ritme de la xaranga Damm-er. Pel que fa al recorregut del Ball Pla, la desfilada arrencarà de la Plaça Sant Miquel i passarà pel carrer Rei Martí l’Humà fins a l’Avinguda Girona, allà girarà al carrer de Sant Miquel i pujarà fins al carrer Josep Soler per tornar a l’avinguda de Girona i trencar pel carrer Mossèn Gelabert per tornar per l’avinguda de Jaume II fins al casal de barri on finalitzarà el seu itinerari. A banda de la celebració del Ball Pla, la comissió de festes i l’AV de Sant Miquel han organitzat una desena d’actes durant tot el cap de setmana pensades per a totes les edats tals com obra de teatre, missa i activitats infantils, ball dels gegants i un espectacle de clown. Paral·lelament, també s’ha previst un sopar popular, l’elecció de la Pubilla i l’hereu del barri i un concert al Casal de barri.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *