Actualitat — 20 setembre 2024

L’Escola de Noves Oportunitats de la Garrotxa, Noima, emprèn aquest mes de setembre una nova etapa amb l’estrena de la seva seu a l’edifici de l’antic convent de la Providència d’Olot. Aquest projecte, impulsat el 2022 per La Fageda en col·laboració amb l’Ajuntament d’Olot, ofereix formació i acompanyament a joves d’entre 16 i 24 anys que han quedat fora del sistema educatiu i laboral, amb l’objectiu de proporcionar-los noves oportunitats per construir un futur millor.

La nova seu de Noima disposa de 1.669 metres quadrats distribuïts en tres plantes, amb espais dissenyats per a facilitar l’aprenentatge i el desenvolupament personal dels joves. A més de les aules, l’edifici compta amb una cantina, una cuina, diversos tallers, sales polivalents, un laboratori digital, un pati i un jardí, tots ells pensats per fomentar un entorn formatiu integral i acollidor.

Des que va iniciar les seves activitats el mes de gener del 2022, Noima ha dut a terme la formació en diversos espais cedits per l’Ajuntament d’Olot. Fins ara, han passat per l’escola més de 240 joves, 146 d’ells el darrer curs 2023-2024. Cadascú d’ells ha fet el seu itinerari: 33 s’han incorporat al món laboral, 30 tornen al sistema educatiu i 45 continuen la seva formació a Noima.

La reforma i habilitació de l’espai ha estat possible gràcies a la Fundació Llobet i Nicolau, una entitat amb una llarga trajectòria de compromís amb projectes d’impacte social. Pel que fa a l’equipament també ha resultat clau la col·laboració de diverses empreses privades i de particulars amb aportacions materials i econòmiques.
Més enllà del seu ús com a escola de noves oportunitats, la seu de Noima esdevé un espai amb una mirada comunitària, al servei de la ciutat d’Olot i de la comarca de la Garrotxa. L’aulari, els tallers, i el laboratori digital estan a disposició d’altres entitats del territori.


El dijous 12 de setembre l’escola ha iniciat el curs 2024-2025 i aquest dissabte 14 de setembre s’ha inaugurat oficialment. Per tal que tothom pugui visitar l’escola s’han previst jornades de portes obertes a la ciutadania avui divendres 20 de setembre de 15 a 20h i demà dissabte 21 de setembre de 10 a 13h.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *