Actualitat General — 26 juliol 2019

Aquest any, per primer cop, les Festes del Tura d’Olot comptaran amb un Punt Lila d’informació i atenció a agressions sexistes, sexuals i lgtbifòbiques.

El Punt Lila té una doble finalitat, d’una banda informar, sensibilitzar i generar reflexió per prevenir les violències masclistes i la LGTBIfòbia i alhora poder apropar recursos disponibles a la zona en relació a les violències; i per altra banda, intervenir en casos d’agressió a través de l’atenció i acompanyament psicològic i educatiu.

S’instal·larà una carpa, degudament identificada, davant del local de les entitats Blay, 6 i també es disposarà d’aquest local en cas d’atenció que requereixi un espai més tranquil i reservat.

L’horari del Punt Lila serà de les 12 de la nit fins les 6 de la matinada durant les quatre nits de Festes, del 6 al 9 de setembre i serà gestionat per l’entitat empordanesa Medusa, Transformació Social amb perspectiva de gènere que té experiència amb aquest tipus d’actuacions.

També es disposarà de marxandatge i material informatiu d’entitats implicades en l’atenció i eradicació de violències que pateixen dones i persones dels col·lectius LGTBI.

Els contexts de festes són un lloc on es poden produir un determinat tipus d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques que cal detectar per aturar-les. Però també és un lloc que ha de permetre una presa de consciència individual i comunitària contra aquestes situacions que tenen lloc a molts altres àmbits de la vida, no només a l’espai d’oci nocturn.

És per això que el dia 2 de setembre a les 19h a la Sala en Torín, hi haurà una formació –xerrada on s’explicarà de què estem parlant quan parlem d’agressions sexistes, sexuals i LGTBIfòbiques i quin és el circuït d’actuació en cas d’agressió. Aquesta formació va adreçada a professionals que intervenen en casos d’agressió, a les entitats que gestionen barraques i a totes aquelles persones que hi estiguin interessades.

Aquesta acció ha sigut iniciativa de la Comissió de Festes, persones de col·lectius i entitats de dones i feministes i LGBT d’Olot i tècniques comunitàries del CASG, recolzat per la regidora d’igualtat de gènere de l’Ajuntament d’Olot.

Al finalitzar les festes es farà un recompte de totes les actuacions i atencions del Punt Lila per tal de poder fer un balanç de la situació.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *