A partir d’aquest divendres l’Ajuntament d’Olot es posarà en contacte amb més de 4.000 veïns i veïnes de la ciutat de més de 70 anys per conèixer la seva situació i necessitats arran del confinament per la COVID-19. Avui també s’activa una línia d’atenció psicològica.
La gent gran és un dels col·lectius més vulnerables davant del risc de contagi per la COVID-19. A les recomanacions dirigides a tota la societat a causa del confinament -com mantenir rutines diàries dins de casa, preparar àpats saludables, moure’s per l’interior del domicili…-, hi ha altres consells que prenen més importància que mai per a la gent gran. Com, per exemple, parlar cada dia amb persones de confiança i expressar-los les preocupacions que puguin tenir.
Per poder conèixer l’estat de la gent, l’Ajuntament d’Olot posa en marxa un servei d’atenció telefònica amb les persones de més de 70 anys de la ciutat. En total es telefonaran 4.367 veïns i veïns d’Olot amb l’objectiu d’identificar possibles necessitats i donar resposta al que es puguin detectar arran del confinament de la població per evitar la propagació de la COVID-19. Aquest divendres començaran les primeres trucades que s’allargaran fins a mitjans de la setmana que ve.
Nova línia atenció psicològica al 972 279151
Aquest divendres també es posa en marxa un servei d’atenció psicològica via telefònica amb l’objectiu d’ajudar a totes aquelles persones que necessiten suport per afrontar i gestionar la crisi sanitària i la situació extraordinària que s’està vivint arran del coronavirus COVID-19.
Professionals del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa amb el suport de Dipsalut s’encarregaran d’atendre el telèfon i de donar resposta a les consultes rebudes al 972 27 91 51. Aquest servei gratuït funcionarà de dilluns a divendres de 9h del matí a la 1h del migdia i de les 4 a les 7h de la tarda.
Amb la posada en marxa d’aquesta línia d’atenció psicològica, l’Ajuntament d’Olot vol acompanyar les veïnes i veïns de totes les edats que estiguin passant per situacions traumàtiques o difícils així com ajudant a moltes persones que, durant aquests dies d’emergència sanitària i de confinament per la declaració d’estat d’alarma, estan patint situacions d’estrès o tenen malestar psicològic. A part del suport psicològic i emocional, els professionals també lliuraran consells i pautes per un poder mantenir un confinament saludable.
Olot, 3 d’abril de 2020