Actualitat General — 01 abril 2019

Aquest dijous ha acabat la fase de votació dels 2ns Pressupostos participatius d’Olot. De les 7 propostes finalistes, se n’han seleccionat 5. Per ordre de vots, els projectes seleccionats han estat els següents:

– Adequació d’itineraris a la Muntanya Pelada (263 vots) 

Es proposa recuperar camins i itineraris que connecten diversos barris de la zona oest. Preveu la neteja, la senyalització i el marcatge dels passatges públics amb la possibilitat d’instal·lar punts d’aigua i parcs de salut a les zones baixes del recorregut”.

– Revivim les places petites (217 vots)

Incidim en més de set petites places de la zona oest d’Olot. Omplim de vida els petits espais compartits dels nostres barris! Amb la millora d’aspectes com l’accessibilitat, el mobiliari, l’equipament esportiu i els punts d’aigua. En són propostes concretes la inclusió́ de jocs cooperatius i universals amb activitats de dinamització́, l’enjardinament i la il·luminació́ amb llums LED.

– Fem grans places i parcs (214 vots)

Les places són punt de trobada de veïns i veïnes i les volem dinamitzar! Per això proposem la instal·lació de jocs per a totes les edats, gèneres i capacitats, com pistes de petanca, jocs de taula o jocs cooperatius que són de disseny universal. I ho farem sense oblidar el foment i la dinamització d’activitats per a tothom.

– Tram de carrilbici i tallers de reparació de bicicletes (209 vots)

Connectem Vivendes Garrotxa, Les Planotes, El Xiprer, IES Garrotxa i l’Escola Pla de Dalt. Millora de la salut, augment de la mobilitat sostenible, reducció de la contaminació… Alhora, vol promoure que tothom qui vulgui aprengui a mantenir i reparar bicicletes mitjançant quatre tallers formatius que s’impartiran arreu de la zona oest.

– Barris: espais de cultura (172 vots)

Els locals dels barris, places, parcs i carrers són espais on generem comunitat: coneixença, convivència i diversió. El projecte proposa la programació d’activitats socioculturals de manera cogestionada entre veïnes i veïns i personal tècnic de l’administració. Circ, música, teatre, dansa … un programa d’activitats creat col·lectivament entre barris i amb una especial mirada a l’impacte ambiental, la promoció de la mobilitat sostenible i la gestió zero de residus.

Els Pressupostos participatius d’Olot han tingut 1.372 vots. En total ha votat 379 persones, el que suposa un 6% de participació. Un total de 6.351 persones que viuen al sector oest d’Olot estaven cridats a participar-hi. Havien de tenir 16 anys i estar-hi empadronats a 30 de gener de 2019.

Al mes de gener es van  iniciar les trobades per començar a treballar en els projectes de millora d’Olot. En total s’han proposat una cinquantena de propostes, 7 de les quals van arribar a la votació. Totes les iniciatives van ser revisades per veïnes, veïns i persones tècniques a través múltiples d’espais participatius, durant els quals es va aglutinar vàries d’aquestes propostes per crear 26 projectes amb més impacte ecològic, social i econòmic. 12 d’aquestes accions s’han internalitzat i, per tant, els serveis tècnics municipals analitzaran amb detall si es poden portar a terme dins del pla d’actuació de la seva àrea; i les altres 7 propostes no complien amb els criteris fixats per als pressupostos o bé no han passat la validació tècnica.

Trobareu tota la informació a www.pressupostosparticipatius.olot.cat.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *