Actualitat — 15 novembre 2024

Un any més torna la Mostra de Cinema Espiritual a la Garrotxa de la mà del Grup de Diàleg Interreligiós d’Olot (GDIO). La temàtica de la Mostra és la espiritualitat en el sentit més ampli de la paraula; l’ambivalència de l’esser humà, la seva fragilitat ,la cruesa d’experiències vitals i els anhels i laberints emocionals pels que transitem al llarg de la vida. El Consorci d’acció Social promou i coordina la Mostra per a que pugui realitzar-se a la Garrotxa i facilita que agents del territori siguin les persones que dinamitzen el debat.

La Mostra és una oportunitat per parlar de temes profunds i colpidors, amb l’acompanyament d’especialistes de les temàtiques que sorgeixen a les pel·lícules.

Enguany es faran tres projeccions a la comarca que no ens deixaran indiferents.

“Jo, Capità”: Dissabte 16 de novembre a les 16.30 amb un cost de 3 euros, a Can Trona (Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas).

Explica la història èpica de dos cosins, Seydou i Moussa, dos joves musulmans profundament creients que abandonen Dakar per emprendre un viatge pel desert, cap al mar, rumb a Europa. La pel·lícula parteix de testimonis reals dels qui van viure aquest infern i narra questa odissea contemporània des dels seus punts de vista. Un periple geogràfic que esdevé un viatge interior que els marcarà per sempre.

Comptarem amb la presentació del GDIO i amb la Núria Vila coordinadora del centre  Cepaim Olot i de l’Associació de Senegalesos d’Olot per un debat posterior per poder encaixar, contextualitzar  i reflexionar sobre la temàtica de la pel·lícula.

“The Old Oak:“ Divendres 29 de novembre a les 21:30 als Cinemes Olot, dins la programació del Cineclub, amb un cost de 5,5 euros

La pel·lícula narra el futur de “The Old Oak” el darrer pub que queda a un poble del nord-est d’Anglaterra, on la gent està abandonant la terra a mesura que es tanquen les mines on treballen. Les cases són barates i estan disponibles, de manera que és un lloc ideal per a persones refugiades sirianes.

The quiet Girl”: Dissabte 30 de novembre a les 19h a l’Espai Cràter, amb entrada gratuïta.

Ambientada en la Irlanda rural, 1981. Cáit és una nena reservada de nou anys, filla d’una família disfuncional. S’enfronta en silenci a dificultats a l’escola i ha après a passar desapercebuda per als qui l’envolten. Quan arriba l’estiu i s’acosta la data d’un altre part de la seva mare, Cáit és enviada a viure amb uns parents llunyans. A poc a poc, i gràcies a les cures d’aquests parents, Cáit descobreix una nova forma de viure. Però en aquesta casa on regna l’afecte i no sembla haver-hi secrets, ella descobreix una veritat dolorosa.

Comptarem amb la presentació de Jordi Teis comissari de la programació de l’Espai Cràter i divulgador cinematogràfic i Laia Panyella terapeuta sistèmica especialitzada en infància i adolescència de l’entitat Ranura per al debat posterior.

Comparteix

(0) Readers Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *